De bästa tillgängliga materialen

Alla Hardox Wearparts®-center använder industriledande Hardox® slitplåt för att producera slitdelar. För speciella slitage- och konstruktionstillämpningar använder de också DuroxiteTM hårdpåsvetsade produkter, Toolox® maskin- och verktygsstål och StrenxTM konstruktionsstål. Tillsammans gör dessa förstklassiga varumärken Hardox Wearparts® till en sann allt-i-ett-butik för slitprodukter.

Hardox® slitplåt är både hård och seg

Hardox® slitplåt har en unik kombination av hårdhet och seghet, vilket gör den både slitage- och sprickresistent. Beroende på dina specifika slitageförhållanden kan Hardox® slitplåt förbättra prestandan och öka livslängden upp till 25 gånger jämfört med andra AR-stålsorter.

Strenx™ för starkare och lättare produkter

Strenx™ konstruktionsstål är ett avancerat höghållfast stål i intervallet 600–1300 MPa för att göra stålkonstruktioner som är både starka och lätta.

Toolox® håller formen i hetta

Toolox® maskin- och verktygsstål Toolox® är ett färdighärdat maskin- och verktygsstål som har utmärkta egenskaper vid höga temperaturer. Det finns både som plåt och rundstång.

Duroxite™ tar hållbarhet till extrema nivåer

Duroxite™ hårdpåsvetsade produkter är särskilt lämpade för att bekämpa glidslitage från extremt hårda partiklar som kvartshaltiga mineraler. Duroxite™ är ett slitstark sammansatt material som tillverkas genom att svetsa kromkarbider eller komplexa karbider på en plåt av ordinärt stål eller Hardox® slitplåt. 
180